skip to Main Content

Wie van jullie staat dagelijks op de weegschaal

Ik stond daar dagelijks op , gelijk na het opstaan, na het toilet bezoek, in mijn nakie. Ik verzette de weegschaal ook nog wel een aantal keren om te kijken of ik op die andere plek misschien toch net iets lichter zou zijn. En jaaa ik was 0,2 gram lichter op de derde tegel naast de wastafel, ik was blij !!!

Wie herkent zit ook hierin? En dat kan dus je hele dag positief of negatief beïnvloeden ! Maar nu weet ik dat het ook anders kan.

Niets is zo veranderlijk als het gewicht. Door hormoonschommelingen, vocht vast houden en andere oorzaken schommelt ons gewicht flink. Er kan soms wel 1-2 kg verschil per dag in zitten. Als je op de beste manier wilt afvallen dan doe je het langzaam. Dit betekent ook dat je echt geen dagelijkse verschillen gaat zien en maar kleine verschillen per week.
Zie je geen verschil in dat getalletje op de weegschaal? Dat kan zo ontmoedigen dat je dan maar de handdoek in de ring gooit. Maar dat is enorm zonde, want wie weet heb je wél vooruitgang geboekt! En ook al ben je echt niets afgevallen, de handdoek in de ring gooien in natuurlijk niet de oplossing!
Een andere optie is om gewoon níet op de weegschaal te gaan staan en lekker je spiegelbeeld en broeken in de gaten te houden. 

Dus dames en heren laat je niet leiden door het getal op de weegschaal en richt je op jouw doel . Voor mij is dat doel gezonder willen leven, meer energie. Daardoor lekkerder in mijn vel en op gewicht kunnen blijven.

Back To Top