skip to Main Content

Weekmenu’s: Even geen zorgen over je gewicht en je voeding.

Om er voor te zorgen dat jij goed blijft zorgen voor jezelf en je doelen kunt behalen ga ik wekelijks een week menu’s delen op mijn Website. Dit helpt je om te voorkomen dat je terug valt in oude patronen. Je hoeft je in deze onzekere tijd even geen zorgen te maken en na te denken over je gewicht en je voeding. Je krijgt met deze menu’s alle voedingstoffen binnen die nodig zijn om jouw lichaam optimaal te laten functioneren. Zo bouw je een goede weerstand op en kun je blijven werken aan jouw persoonlijke doelen. Met als resultaat fit en slanker de zomer in!! 
Goed voor jezelf zorgen, gezond eten, weerstand opbouwen en slanker de zomer in. De week menu’s zijn gebaseerd om 1500 calorieën. Heb je vragen of ontvang je het week menu liever in jouw mailbox laat het mij dan weten via https://www.persoonlijkgelukt.nl/contact/

Week 1 Dag 1

Ontbijt:
1 glas water
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en halvajam
1 beker halfvolle melk 
Tussendoor ochtend:
1 glas water
2 mandarijnen
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
Een omelet gemaakt van 1 ei en rijk gevuld met paprika, ui, courgette en broccoli. Gebruik een pan met antiaanbaklaag en weinig boter of olie
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine
Koffie, thee of water
Tussendoor middag:
1 glas water
1 speculaasje
Diner:
200 gram boterboontjes
3 kleine aardappelen (150 gram)
1 ongepaneerde (varkens)schnitzel bereid met maximaal 1 eetlepel vloeibare boter.
Jus gemaakt van juspoeder
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof en partjes peer

Week 1 Dag 2

Ontbijt:
1 glas water
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en appelstroop 
1 beker karnemelk
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 appel
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeer met halvarine en plak 20+ kaas en plakjes tomaat.
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en een plakje kipfilet
Koffie, thee of water
Tussendoor middag:
1 glas water
2 mandarijnen
Diner:
1 mootje gegrilde zalm (100 gram)
200 gram roergebakte groenten bestaande uit bijvoorbeeld wortel, prei, broccoli, courgette (gebruik hierbij geen boter of olie)
150 gram aardappelpartjes of krielaardappeltjes roerbakken in maximaal 1 eetlepel olie.
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Week 1 Dag 3
Ontbijt:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met 3 eetlepels ongezoete muesli en een halve in blokjes gesneden appel
1 beker thee met zoetjes
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 rijstwafel 
½ appel
Lunch:
Salade van gemengde sla, blokjes komkommer, tomaat, paprika zoetzuur,  5 olijven, 1 eetlepel slasaus en 30 gram in blokjes gesneden rookvlees met 2 volkoren boterhammen
Tussendoor middag:
1 glas water
1 sinaasappel
Diner:
Risottorijst met champignons (zie recept)
Tussendoor avond:
1 glas water
1 magere vanille vla 

Risotto met champignons
Voor 4 personen


300 gram risotto; 400 gram vegetarische ; gehaktballetjes; 400 gram champignons; 1 ui; 2 courgettes; 4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels peterselie; Zout en peper

Kook de risotto rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de vegetarische gehaktballetjes in 4 minuten gaar. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de courgette in reepjes. De cchampignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin op hoog vuur de ui, champignons en de courgettereepjes in 5-7 minuten gaar. Schep de champignonmix met de courgette en de peterselie door de risottorijst. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de warme vegetarische gehaktballetjes.

Week 1 Dag 4
Ontbijt:
1 glas water
1 sneetje licht roggebrood besmeerd met 20+ smeerkaas
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 appel
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine, fricandeau en plakjes kiwi
Tussendoor middag:
1 glas water
1 speculaasje
Diner:
3 gekookte aardappelen, 4 groentelepels gekookte bloemkool met een beetje witte saus (van halfvolle melk, allesbinder en kruiden), 1 tartaartje, 1 eetlepel vloeibare margarine voor de bereiding,  jus van juspoeder.
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof 

Week 1 Dag 5
Ontbijt:
1 glas water
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met kipfilet
1 glas karnemelk
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 kiwi
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en halvajam
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en rookvlees
Een kop groentesoep
Tussendoor middag:
1 glas water
2 mandarijnen
Diner:
Wortelstamppot met vis: 150 gram kruimige aardappelen, 150 gram winterpeen, 1 ui; bereiden met een scheutje halfvolle melk en aardappelkruiden
Vis uit de diepvries, zoals de Iglo Crispino’s (100  gram) bereiden met maximaal 1 eetlepel olie
Tussendoor avond:
1 glas water
1 magere vanille vla 

Week 1 Dag 6
Ontbijt:
1 glas water
1 volkoren beschuit met halvarine en vruchtenhagel
1 sneetje licht roggebrood besmeerd met 20+ smeerkaas
1 beker halfvolle melk (220)
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 trosje druiven
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
1 volkoren pistolet dun besmeerd met halvarine, een blaadje sla, rosbief en paprika zoetzuur
1 schaaltje rauwkost salade van bladgroenten en 1 eetlepel dressing zonder olie
Tussendoor middag:
1 glas water
1 sinaasappel
Diner:
Macaronieschotel met 75 gram gekookte ham, 1 kleine paprika, 2 tomaten, 1 kleine ui en 100 gram champignons; bakken in 10 gram (vloeibare) margarine; met 1 dl zoetzure saus (pot) gemengd met 3 grote opscheplepels gare macaroni (60 gram rauw = 150 gram gare macaroni), bestrooid met 2 eetlepels geraspte belegen 30 + kaas
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Week 1 Dag 7
Ontbijt:

1 glas water
1 (hard) volkoren bolletje dun besmeerd met halvarine en belegd met rosbief
1 glas jus d’ Orange
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 speculaasje
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
1 tosti van een dubbele boterham dun besmeerd met halvarine met daartussen een halve banaan in plakjes en 1 plak belegen 30+ kaas
1 schaaltje magere yoghurt met de rest van de banaan
Tussendoor middag:
1 glas water
1 volkoren biscuitje
Diner:
Gepofte aardappel met garnaaltjes
(zie recept)
1 schaaltje chocoladevla
Tussendoor avond:
1 glas water
1 handje Japanse mix
 
Gepofte aardappel met garnaaltjes
Voor 4 personen


4 grote aardappels (of 8 iets kleinere aardappelen)
2 zakjes panklare worteltjes en peultjes (à 350 g) 
1/2 zakje verse bieslook (à 25 g) 
1 bakje roomkaas met bieslook (125 g) 
2 eetlepels halfvolle melk 
2 bakjes garnaaltjes (à 100 g) 

De aardappels schoonboenen en met een vork inprikken. Op keukenpapier in de magnetron op vol vermogen (600 Watt) in 15 min. bijna gaar laten worden. Aardappels in een keukendoek pakken en 10 min. laten nagaren. Groente in 12 min. beetgaar koken. Bieslook fijn knippen. Roomkaas met de melk, zout en peper losroeren. Garnalen erdoor mengen. Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Aardappels op vier borden zetten, garnalen erin scheppen en met bieslook garneren. Met groente serveren.

Back To Top