skip to Main Content

Week 2: Even geen zorgen over je gewicht en je voeding!

Om er voor te zorgen dat jij goed blijft zorgen voor jezelf en je doelen kunt behalen ga ik wekelijks een week menu’s delen op mijn Website. Dit helpt je om te voorkomen dat je terug valt in oude patronen. Je hoeft je in deze onzekere tijd even geen zorgen te maken en na te denken over je gewicht en je voeding. Je krijgt met deze menu’s alle voedingstoffen binnen die nodig zijn om jouw lichaam optimaal te laten functioneren. Zo bouw je een goede weerstand op en kun je blijven werken aan jouw persoonlijke doelen. Met als resultaat fit en slanker de zomer in!! 
Goed voor jezelf zorgen, gezond eten, weerstand opbouwen en slanker de zomer in. De week menu’s zijn gebaseerd om 1500 calorieën. Heb je vragen of ontvang je het week menu liever in jouw mail box, laat het mij dan weten via https://www.persoonlijkgelukt.nl/contact/

Week 2

Dag 1

Ontbijt:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met 3 eetlepels cornflakes
1 beker thee met zoetjes
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 plak ontbijtkoek
Lunch:
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en een plak 20+ kaas en plakjes tomaat.
Koffie, thee of water
1 grapefruit/ pompelmoes
Tussendoor middag:
1 glas water
1 appel
Diner:
200 gram rode bietensalade
150 gram aardappel puree
1 krokante kipfilet (Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie, peper en zout. Bestrijk hiermee de kipfilets en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast intrekken. Druk 2 eetlepels cornflakes wat kapot. Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de geplette cornflakes. Bak de kipfilets in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
Tussendoor avond:
1 glas water
1 beker warme halfvolle melk

Dag 2

Ontbijt:
1 glas water
1 beschuit met halvajam
1 beschuit met 20+ smeerkaas
1 beker halfvolle melk
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 appel
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeer met Filet American en uitjes
1 knäckebröd met 20+ smeerkaas
Koffie, thee of water
Tussendoor middag:
1 glas water
1 kiwi
Diner:
1 mootje gegrilde tonijn van 100 gram
200 gram peultjes
150 gram gebakken aardappelen (in max. 1 eetlepel olie)
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere vanille vla

Dag 3

Ontbijt:
1 glas water
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en plakjes banaan
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof
Tussendoor ochtend:
1 glas water
Een handje radijsje
Lunch:1 schaaltje rauwkost met een beetje dressing
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en achterham
Koffie, thee of water
Tussendoor middag:
1 glas water
1 sinaasappel
Diner:
Spaghetti met groente en kappertjes  en reepjes kipfilet (zie recept)
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Spaghetti met groente en kappertjes
Voor 2 personen

150 gram spaghetti
zout, peper
1 groene paprika
1 kleine courgette
1 teentje knoflook
8 zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel olie
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels kappertjes
basilicum

Kook de spaghetti in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes, de courgette in halve plakken en de knoflook in stukjes. Snijd de olijven in plakjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht. Voeg de paprika, de courgette en het blik tomaten met het vocht toe. Laat de groente gaar worden.
Maak de saus op smaak met peper, zout, de olijven, de kappertjes en basilicum.

Lekker met reepjes gebakken kipfilet (100 gram p.p.)

Dag 4

Ontbijt:
1 glas water
1 geroosterd sneetje volkorenbrood dun besmeerd  halvarine en achterham
1 glas karnemelk
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 appel
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine, een blaadjes sla en rosbief en maal er peper over. Verdeel hier 1 kleine rode ui in flinter dunne ringen en 2 eetlepels kappertjes over. Garneer met dunne reepjes verse basilicum
1 glas vruchtensap
Tussendoor middag:
1 glas water
1 granenkoekje
Diner:
Boerenkool ovenschotel (zie recept)
Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Boerenkool ovenschotel Voor 2 personen400 gram diepvriesboerenkool
600 gram aardappelen
1 ui
150 gram champignons
200 gram rundergehakt
peper, zout
± 1½ dl halfvolle melk
nootmuskaat

Ontdooi de boerenkool en kook de groente in 20 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Bak het rundergehakt met peper en zout in een droge pan gaar en rul.
Fruit de ui mee glazig. Bak de champignons kort mee.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en zout een puree.
Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat er in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.

Dag 5

Ontbijt:
1 glas water
1 krentenbol
1 glas halfvolle melk
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 trosje druiven
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en 30+ kaas en schijfjes augurk
1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en appelstroop
Koffie, thee of water
Tussendoor middag:
1 glas water
Een paar schijven meloen
Diner:
200 gram gekookte worteltjes
3 kleine gekookte aardappelen (150 gram)
125 gram gepocheerde Tilapiafilet

Tussendoor avond:1 glas water
1 schaaltje magere vanille vla

Dag 6

Ontbijt:
1 glas water
1 volkoren beschuit met halvarine en vruchtenhagel
1 sneetje licht roggebrood besmeerd met 20+ smeerkaas
1 beker halfvolle melk
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 kiwi
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
1 volkoren pistolet dun besmeerd met krabsalade
1 schaaltje rauwkost salade van bladgroenten en 1 eetlepel dressing zonder olie
Koffie, thee of water
Tussendoor middag:
1 glas water
Een paar schijven meloen
Diner:
Zuurkoolstamppot
1 gegrilde worst
Jus van juspoeder

Tussendoor avond:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Dag 7

Ontbijt:
1 glas water
1 schaaltje magere yoghurt met 3 eetlepels cornflakes
1 glas jus d’ Orange
Tussendoor ochtend:
1 glas water
1 plakje cake
Koffie of thee met zoetstof
Lunch:
1 tosti hawai (een dubbele boterham dun besmeerd met halvarine en 1 plak belegen 30+ kaas en 1 schijf ananas)
1 glas yoghurtdrink
Tussendoor middag:
1 glas water
1 granenkoekje
Diner:Bami bereid met 200 gram roerbakgroenten, 150 gram gekookte tagliatelle, 100 gram kalkoenreepjes en bami kruiden
Tussendoor avond:
1 glas water
4 toastjes met tapanade

Back To Top