skip to Main Content

Week 3: Even geen zorgen over je gewicht en je voeding!

Om er voor te zorgen dat jij goed blijft zorgen voor jezelf en je doelen kunt behalen ga ik wekelijks een week menu’s delen op mijn Website. Dit helpt je om te voorkomen dat je terug valt in oude patronen. Je hoeft je in deze onzekere tijd even geen zorgen te maken en na te denken over je gewicht en je voeding. Je krijgt met deze menu’s alle voedingstoffen binnen die nodig zijn om jouw lichaam optimaal te laten functioneren. Zo bouw je een goede weerstand op en kun je blijven werken aan jouw persoonlijke doelen. Met als resultaat fit en slanker de zomer in!! 
Goed voor jezelf zorgen, gezond eten, weerstand opbouwen en slanker de zomer in. De week menu’s zijn gebaseerd om 1500 calorieën. Heb je vragen of ontvang je het week menu liever in jouw mailbox laat het mij dan weten via https://www.persoonlijkgelukt.nl/contact/

Week 3 

Dag 1

Ontbijt:

1 glas water

1 bord brintapap

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 appel

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en sandwichspread

1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en vruchtenhagel

Tussendoor middag:

1 glas water

1 liga

Diner:

Aardappelpuree van 150 gram aardappelen (gemaakt met halfvolle melk en bouillonpoeder)

Een schaaltje met ijsbergsla, tomaat, een uitje en een beetje vinaigrette

Een rundersaucijsje

Maximaal 1 eetlepel boter of olie voor de bereiding

Tussendoor avond:

1 glas halfvolle melk

1 sinaasappel

Dag 2

Ontbijt:

1 glas water

1 sneetje volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en appelstroop

1 beker light chocolademelk

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 kiwi

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en plak 20+ kaas en plakjes

komkommer.

1 sneetje knäckebröd dun besmeerd met halvarine en halvajam

Koffie, thee of water

Tussendoor middag:

1 glas water

1 appel

Diner:

Roerbakschotel met visfilet (zie recept)

Een schaaltje komkommersalade

Tussendoor avond:

1 glas water

1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Roerbakschotel met visfilet

Voor 2 personen

1 kleine ui

250 gram broccoli

1 rode paprika

1 klein blikje doperwten

1 eetlepel olie

peper, zout

1 zakje voorgekookte aardappelpartjes (ca. 450 gram)

1 dl bouillon (van tablet)

1 laurierblad

200 gram Tilapia- of andere visfilet

Maak de groente schoon. Snijd de ui klein, de broccoli in roosjes en de paprika in blokjes.

Laat de doperwten uitlekken.

Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met peper en zout. Roerbak de

aardappelpartjes mee bruin. Voeg de groente met de bouillon en het laurierblad toe en

stoof het geheel 3 minuten.

Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Stoof de vis in 5 minuten mee gaar.

Dag 3

Ontbijt:

1 glas water

1 sneetje licht roggebrood besmeerd met 20+ smeerkaas

1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 sultana

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en plakjes banaan

Tussendoor middag:

1 glas water

1 appel

Diner:

200 gram gekookte bloemkool

3 gekookte aardappelen

100 gram scholfilet

Maximaal 1 eetlepel boter voor de bereiding

Tussendoor avond:

1 glas water

1 beker warme chocolademelk light

Dag 4

Ontbijt:

1 glas water

1 sneetje geroosterd volkorenbrood dun besmeerd met halvajam

1 glas karnemelk

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 peer

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en rookvlees

1 snee volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en appelstroop

Tussendoor middag:

1 glas water

2 mandarijnen

Diner:

150 gram aardappelpuree

200 gram witlof met ham en 30 + kaas uit de oven

Tussendoor avond:

1 glas water

1 schaaltje magere vanille vla

Dag 5

Ontbijt:

1 glas water

1 sneetje licht roggebrood besmeerd met 20+ smeerkaas

1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 sultana

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en plakjes banaan

Tussendoor middag:

1 glas water

1 appel

Diner:

200 gram gekookte bloemkool

3 gekookte aardappelen

100 gram scholfilet

Maximaal 1 eetlepel boter voor de bereiding

Tussendoor avond:

1 glas water

1 beker warme chocolademelk light

Dag 6

Ontbijt:

1 glas water

1 volkoren beschuit met halvarine en vruchtenhagel

1 volkoren beschuit met halvajam

1 beker halfvolle melk

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 trosje druiven

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

1 eierkoek

1 snee volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en 30+ kaas en een beetje mosterd.

Tussendoor middag:

1 glas water

1 sinaasappel

Diner:

Spinazie-aardappelgratin (zie recept)

Tussendoor avond:

1 glas water

1 schaaltje magere yoghurt met zoetstof

Spinazie aardappelgratin

Voor 2 personen

400 gram diepvriesspinazie

2 bosuitjes

1 ei

peper, zout

25 gram walnoten

± 400 gram voorgekookte aardappelpartjes of –plakjes

1 (volkoren)beschuit

40 gram geraspte belegen 30+ kaasLaat de spinazie ontdooien. Maak de bosuitjes schoon en

snijd ze in ringen.

Klop het ei los en roer het met de ringen bosui, peper en weinig zout door de spinazie.

Hak de walnoten grof. Warm de oven voor op 175° C.

Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi

de walnoten er over en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.

Maak de beschuit fijn en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit over de aardappelen.

Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.

Dag 7

Ontbijt:

1 glas water

1 krentenbol dun besmeerd met halvarine

1 glas jus d’ Orange

Tussendoor ochtend:

1 glas water

1 sultana

Koffie of thee met zoetstof

Lunch:

2 sneetjes volkorenbrood dun besmeerd met halvarine en een gebakken eitje.

Tussendoor middag:

1 glas water

1 kiwi

Diner:

1 bord champignonsoep

1 bruine pistolet met rookvlees

Schaaltje rauwkost

Tussendoor avond:

1 glas water

Een paar zoute stengels

Een glas wijn

Back To Top